Ferie i sigte, fedt! – Eller er det?

Hvad er din erfaring? Du glæder dig helt sikkert – men kommer du også glad og mættet hjem igen? Hvis du gør, er det virkelig dejligt. Og så vil denne blog bare kede dig. - Go ferie !!!

Men der er desværre så mange mennesker der kommer frustreret tilbage fra en ferie, og ikke har fået ladet op – tværtimod.
Nissen flytter med på ferien – som vi alle ved. Så de ting du/I ikke har fundet en løsning på i hverdagen viser sig ofte i ferien. For når alle de praktiske gøremål ikke er der, ja så er der plads til at ubalancerne får spillerum.

I går skævt af hinanden. Snerrer af hinanden. Taler ikke sammen, for det I talte om i hverdagen, var om al praktikken. Og nu hvor den ikke er der, så er der …….. tomt.

Ausch – det gør ondt. Det gør ondt at se afstanden. Hvordan nåede vi dertil?

I kan gøre noget for at afhjælpe, at der går helt ged i den. Hvad enten du skal på ferie med din familie eller en god ven, er et af mine 4 bedste råd: Husk altid at afstemme forventninger.

Forventninger – afstem dem

Lyt til hinanden. Sæt dig ind i din partners/vens behov og øv jer i hvordan I kan komme hinanden i møde. Har I større børn – tage dem med på råd. Hvad vil de gerne på ferien?
Og hvis I kan, så vær obs på at lade ferien være fyldt med plads til spontane indfald. Altså book jer endelig ikke for hårdt til at muligt, for så kommer ferien til at ligne hverdagen.
Måske der er dybe ting I gerne vil tale om, som I ikke ellers når. Så er tiden måske inde til at en proces kan starte over nogle dage, og få jeres opmærksomhed.
Og er der forventninger undervejs, der har brug for at blive justeret, så vær obs på det, og stå ved det. Måske der er opstået noget, i det friere rum, der gør, at I har fået andre behov. Det er så vigtigt at tage ansvar for. Tal om det i stedet for at holde ud.

Jeg har ret!

Drop den attitude. Den fører ikke til noget andet end til kamp. Lyt til hinanden. Afstå fra at forsvare dig selv. Det kan godt være svært, men det kan lade sig gøre, og det er det, der bringer jer videre.

Kærlig berøring og sex

Vær opmærksom på hinanden også fysik. Benyt ferien til at få det sensuelle mere ind med hinanden. Rør, kæl og kys – det gør dig selv og din partner godt. Og måske det leder til sex .

I det hele taget, så have fokus på hvad der gør din partner glad. Hvis I begge gør det til hinanden, kan det kun blive win win. En ren gavebod at vandre rundt i. Er du i tvivl om hvad der gør din partner glad, så spørg.

Og husk – børn stortrives med forældre der har det kærligt med hinanden.

Bliv på det gode spor

Er uheldet ude, og I er ved at komme på kant med hinanden, så se om I kan komme lidt dybere end symptomerne. Hvad er det dybest set der trigger dig, ved det din partner gør?
Føler du dig afvist, ikke set, ikke rummet, respektløst behandlet, ignoreret, uelsket – what ever. Undersøg i dig selv først hvad det er der røres ved i dag, før du re-agerer.

Når du ved det, så tal om det. Måske synes du det er irrationelt – det gør ikke noget, for følelser er ikke rationelle. Du føler som du føler, og det kommer et sted fra. Punktum slut. Hvad enten din partner kan forstå det eller ej, så kan enhver øve sig I at acceptere at det er sådan for den anden.

Kan I nu have en skøn ferie – om ikke andet så lærerig .

PS: Hvis I har brug for hjælp til parforholdet så kan du se om Parterapi HER.

Hjertelig hilsen

Anne

Flere blogindlæg

Fanget af gamle mønstre?

Du kan bedst hjælpe dig selv, og andre, når du lever autentisk. Læs, hvordan “Fra mindfulness til heartfulness” kan hjælpe dig til at slippe kvælende rutiner og unødige hensyn.

Læs mere

Strengthen your intuition in a simple way through the body

Receive audio files as a gift and sign up for the newsletter at the same time.

Styrk din intuition på en enkel måde via kroppen

Modtag lydfiler som gave og tilmeld dig samtidig nyhedsbrev.